A munkehelyi jóllét paradoxonának idejét éljük!

 

Habár világszerte egyre több vállalat kezd el pénzt áldozni a dolgozók jóllétére, a legtöbb esetben a kezdeményezés minimális hatást ér el vagy teljesen kudarcba fullad.

Nem kérdés, hogy a téma sokakat foglalkoztat: a „munkahelyi jóllét” keresőkifejezésre való érdeklődés az elmúlt 10 évben töretlenül növekszik a Google Trends adatai szerint. Mindemellett egyre általánosabb nagyobb szervezetekben a „Chief Well-being Officer” (vagy „ Head of Well-being”) pozíciók térnyerése.

Másrészről azonban a munkavállalói stressz és boldogtalanság mutatók növekedését tapasztaljuk: a Gallup jelentése szerint a munkahelyi stressz szintje minden korábbinál magasabb, a McKinsey Health Institute szerint az alkalmazottak kiégése történelmi csúcson áll.

Nem elegendő munkahelyi jógaórákat, mindfulness meditációs workshopokat és reziliencia tréningeket tartani. Jóllehet, mindenki a legjobb szándékával hajt végre “trendi” kezdeményezéseket, a feladat ennél komplexebb és keményebb munkára van szükség, hogy összekapcsoljuk a pontokat a jóllétünk, tudományos kutatások, makro munkakörnyezet és vállalati kultúra között.

Izgalmas téma és a történelem jobb oldalán állunk! Misszióm, hogy hidat képezzek a változást hozó vezetők és a dolgozó emberek között, így együtt oldhatjuk meg a munkahelyi jóllét paradoxonát. 

 

Hadd meséljek neked egy kicsit magamról!

 

Tóth Réka Ibolya vagyok, és bár sokan ismernek a Kommunikáció és Marketing világából, az életem egy pontján egy személyes tapasztalat hajtott arra, hogy elkötelezzem magam a munkahelyi jóllét és az életmódváltás, tudatosság mellett.

Egy kimerültséggel teli időszak közepette rádöbbentem, hogy valami nincs rendben az életemben. Ez az élmény inspirált arra, hogy mélyebben elgondolkodjak az élet értelméről, a lépéseim miértjeiről és az egészséges egyensúly fontosságáról. 

Ebből a motivációból hoztam létre a MNDFL flowt, hogy a magyar dolgozó emberek életét ne a kiégés, elégedetlenség és egyensúlyvesztés jellemezze, hanem lépésről-lépésre inspirációt nyújtsak azon döntéshozóknak, akik formálják a vállalatokat, a világot és benne minket, embereket.

Mitől lesz
kiválasztott valaki?

A vezetővé válás nem csupán a hatalomról szól! 

Helyes vezetői skillekről sokan mesélnek, de kevesen fordítanak figyelmet a kiválasztottság mítoszára és annak valódi hatásaira egy vállalatban. 

Miért szenved olyan sok szervezet? 

Mi okozza a csendes, minimumot teljesítő dolgozókat? 

A nők munkahelyi mentális egészséggel kapcsolatos kihívásainak kezelése

A mentális egészségügyi kihívások bárkit érinthetnek, de egyértelmű kapcsolat van a nem és a munkahelyi mentális egészség között.

Well-being nap szervezése

Vállalati modern well-being napok szervezését vállaljuk. 

Egy teljes nap, mely a jóllétről, az egészséges és kiégésmentes munkavilágról, valamint a töltődésről szól. Ajándékozd meg csapatodat, szervezetedet egy nappal, melynek hosszútávú hatásai lesznek a teljesítményre, az emberek gondolkodásmódjára, az elköteleződésre és a csapatszellemre.

Üzleti rendezvények és céges utazások

Csapatépítőket, incentive utazásokat, üzleti rendezvényeket és modern elvonulásokat szervezünk gondos szakértelemmel és figyelemmel az adott csapat igényeire szabva. Fizikai, szellemi és érzelmi töltődés menedzsereknek, melyben hatékonyan és inspiráló módon tudják elengedni a mindennapi hajtás stressz lenyomatait. Igazi transzformatív pár nap, mely segít elengedni a nehézségeket és azokat a mintákat, melyek korlátoznak a gördülékeny, jóérzésű, egyensúlyi működésben. 

Well-being. Stratégia. Kommunikáció.

A jóllét és bőség körbeölel mindent az életben –  a magán -és az üzleti életben is. Akár elakadást észleltek a szervezetben, akár még nagyobb sikerre vinnétek a vállalat működését, a hazai -és nemzetközi vállalati életet jól ismerő, a HR-Business tanácsadói-Marketing területen több tízéves tapasztalattal rendelkező csapatunk áll elébe a kihívásnak!

A jóllét elérhető, fenntartható, melyhez stratégiai gondolkodásra és a mindennapi kommunikáció átformálására van szükség. Ebben segítünk mi.

A MNDFL flow márka alapítója

Tóth Réka Ibolya

EMPLOYEE ENGAGEMENT & MENTAL HEALTH EXPERT, SPEAKER


Legutóbbi megjelenések

 

Szeretem a témát, ami megtalált és ezt szeretem megosztani másokkal is! 

Inspiráló beszélgetőpartnerek, értelmes tekintetek: engem ez feltölt és közelebb visz a missziómhoz. 

Interjú felkéréssel, kerekasztal-beszélgetés felhívással vagy bármilyen megjelenéssel kapcsolatos írj ide:

rekaibolya@mflow.hu

 

MNDFL flow_Réka Ibolya_Workism
HVG Állásbörze - Túl a munka-magánélet egyensúlyán: a jóllét forradalma a munkahelyeken
2) Life TV - Ébredj velünk!
Life TV - Ébredj velünk! interjú - Döbbenetes számadat az életünkről - ideje változtatnunk ezen!
Petőfi TV interjú - Hogyan kapcsolj ki a napod bármely pillanatában
Csak Poztivín magazin címlap - Sztori a MNDFL flow mögött