Blog post

Siker kérdések - kérdezd meg őket és lépj közelebb a siker felé most! (cikksorozat - 3. rész)

augusztus 13, 2018

Nincs megállás, folytatjuk a sikerre vezető út építését. Megérkezett a cikksorozat 3., egyben záró része. Válaszold meg a mai 5 siker kérdést és lépj még közelebb a siker felé!

 

11. Siker kérdés

Mit mondana egy idősebb éned neked magadról?

Képzeld bele magad most a saját jövődbe. Ahogy visszanézel, hogy látod magadat? Arra és úgy fordítottál időt, ahogy szeretted volna? Mindig tartsd szem előtt ezt az idősebb énedet: vajon boldog csak csalódott lenne, ahogy visszanézne az életére? Ne feledd, az irányítás a te kezedben van. Használd fel az idődet a számodra legjobb formában!

 

12. Siker kérdés

Motivál téged a versengés másokkal?

Ha csak rágondolsz a versengésre, mit érzel? Megrémiszt, esetleg demotivál téged? A kérdésre adott válasszal közelebb léphetsz az értékeidhez és megismerheted azokat a dolgokat, amiken érdemes esetleg dolgoznod. Az önbizalom kulcsfontosságú. Néha az ember gyengébbnek gondolja magát, amint összehasonlítja magát másokkal. Figyeld meg, mik azok a tényezők, amik a versenytársakat erőssé teszik a szemedben és építsd be te is azokat az életedbe!

13. Siker kérdés

A korán kelők vagy az éjjeli baglyok táborába tartozol?

Időnként talán változik, de jellemző módon az egyik meghatározóbb az ember életében. Bármelyikbe is sorolod most magad, már a tudatosítása is segíthet neked. Ha az éjjel éberebb emberek táborába tartozol, lehet, érdemes a kreatívabb munkákat az éjjeli órákra hagynod, hogy még eredményesebb legyél. Ha pedig korán reggel kidob az ágy, érdemes a legfontosabb feladatokkal kezdened, hogy energikusan vesd bele magadat. Így produktívan indítod a napodat és elégedett is leszel.

14. Siker kérdés

Te mitől teszed függővé a sikeredet?

Mindenek előtt érdemes tisztázni: az élet folyamatos áramlás, nem lehet parkolópályára tenni. Ez igaz a sikerre is. Bármitől is teszed függővé a sikeredet, tudd, hogy mindig lehet valamit tenni érte. Tudatosítsd a korlátokat, majd engedd el őket bátran. Amíg bizonyos dolgok bekövetkeztére vársz a sikered eléréséhez, mindig lesz valami, ami az utadba áll. Ne feledd, rengeteg lehetőséged van. Válts nézőpontot és nézd meg, hogyan lehet másként. 

15. Siker kérdés

Mit tennél, ha több időd lenne egy nap, mint 24 óra?

Ez egy fontos kérdés szerintem. Manapság mindenki időhiányban szenved. Hajlamosak vagyunk panaszkodni, hogy nincs elég időnk semmire. Azonban ez is csak egy korlátozás, amit magunkra kényszerítünk. A kérdés megválaszolásával megismerheted azokat a tevékenységeket, amik egy tökéletes nap hozzávalói számodra.

 

A siker kérdések sorozat végére értünk. Ha végignéznéd az előző kérdés sorokat, itt és itt megtalálod őket. Hogy érzed, közelebb léptél egy sikeres élethez? Vannak kérdések, amiket hozzáadnál még a sorozathoz? Ne tartsd magadban, írj bátran a rekaibolya@mflow.hu email címre.

Szép napot,

Réka Ibolya

Előző bejegyzés Következő bejegyzés