Blog post

Siker kérdések - kérdezd meg őket és lépj közelebb a siker felé most! (cikksorozat - 1. rész)

július 26, 2018

Szeretnél sikeressé válni? Vannak álmaid, vágyaid, amiket szeretnél elérni az életedben? A ma induló cikksorozat segítségével közelebb kerülhetsz hozzájuk! Elkészítettem neked 15 kérdést, aminek megválaszolásával már ma közelebb léphetsz a saját sikersztoridhoz! Ismerd meg az erősségeidet és azokat a korlátokat, amiket érdemes átlépned a siker eléréséhez. Itt van az első 5 kérdés! Készíts elő papírt és ceruzát, nincs más hátra: a végtelenbe és tovább!

 

 

1. Siker kérdés

Mi az a tevékenység, ami örömmel tölt el téged?

Próbálj meg gyorsan válaszolni rá és figyeld az első dolgot, ami eszedbe jut a kérdés után. A válasz nem csupán azt mutatja meg, hogy mi adhat neked több örömet, de lehetőség a növekedésre is. Talán ez az a dolog, ami egy saját vállalkozás alapötlete lehet. Talán egy olyan hobbi, amire több időt kellene fordítanod.

 

2. Siker kérdés

Ha egy kapcsolatban vagy munkahelyen boldogtalan vagy, mit csinálsz? Maradsz vagy távozol?

Ezt csak te tudhatod magadról! Volt már, hogy túl sokáig maradtál egy olyan kapcsolatban vagy pozícióban, ami csak vitte az energiádat és boldogtalanná tett? Néha megtörténik, hogy benne maradunk olyan dolgokban, amik már nem építőek számunkra. Ha valami boldogtalanná tesz téged – akár az erősen individualisták akár a passzívak táborát erősíted – ne engedd, hogy megállítson vagy a növekedésed útjába álljon.

3. Siker kérdés

Mi akadályoz meg téged abban, hogy elengedd azokat a dolgokat, amik boldogtalanná tesznek?

Most gondolj vissza azokra az okokra, amik benne tartottak egy számodra boldogtalan helyzetben. Ez az a probléma, amit meg kell majd oldanod. Ez az akadály, ami a sikered útjában áll. Ha a boldogságodról van szó, nincs annál fontosabb, mint megtalálni azokat a dolgokat, amik visszatartanak tőle.

4. Siker kérdés

Mi lehetséges számodra?

Trükkös kérdés, jellemzően az optimista és a pesszimista tábor egészen különböző választ ad rá. Ez most azonban a te pillanatod, álmodj minél nagyobbat! Mindannyiunknak vannak álmai. Ezek visznek előre minket, tartják bennünk a motivációt és teszik még érdemessé az utat, amin rajta vagyunk épp. Amikor a válaszodat keresed, ne engedd, hogy Ms / Mr Reális vagyok megszólaljon a fejedben, hogy ez lehetetlen! Az igazság az, hogy semmi sem lehetetlen. Amint elhiszed ezt, megállíthatatlan leszel.

 

5. Siker kérdés

Te hogyan teszed az univerzumot egy még jobb hellyé?

Nem feltétlenül egyszerű kérdés első ránézésre. Mit teszel annak érdekében, hogy a világ egy jobb világ legyen? Létezem, dolgozom benne. Nem elég? Néha annyira elfoglaltak és leterheltek tudunk lenni, hogy elfelejtünk adni is, vagy csak egyszerűen tudatosítani a cselekedeteinket. Adni jó és érdemes. Nem kell ezeknek nagy dolgoknak lenniük. Talán anélkül teszed ezeket a dolgokat, hogy rádöbbennél, mennyit jelentenek a másiknak.

 

Az első nap kérdéseinek végére értünk, hamarosan érkezik a következő 5 siker kérdés!

Szép napot neked,

Réka Ibolya

Előző bejegyzés Következő bejegyzés