Blog post

Instagram Inspiráció - top 5 profil, amit érdemes követned

június 28, 2018

Ha a tavalyi év Instagram trendje a body positivity (pozitív testkép) volt, az idei év trendje bizonyára az Insta-költészet lesz. Habár egyre több celeb és influencer szólal fel a filter-mentes, nem mindig tökéletes megjelenés mellett, az Instagram még mindig a tökéletes smoothie-k és tengerparti szelfik helye. Habár sokszor enyhülést jelenthet a tökéletes képek pörgetése, az élet nem mindig van tele ilyen pillanatokkal. Talán ezért is élik reneszánszukat a vizualitás mentes, egyszerűen csak üzeneteket közlő tartalmak.

Olyan írók/költők, mint Rupi Kaur, Yung Pueblo vagy Cleo Wade több százezer embert inspirálnak nap mint nap üdítően nyers stílusban, nem kisebb horderejű témákról, mint a mindennapok nehézségei és csalódásai, mentális egészség, szeretet vagy szexuális zaklatás.

Görgess tovább és ismerd meg 2018 leginspirálóbb Insta-költőit!

RUPI KAUR

 

 

Története: A kanadai író és illusztrátor 2014 óta majdnem 2.5 millió követőt szerzett. Útja során két könyvet is megjelentetett (Milk and Honey, The Sun and Her Flowers). Amikor családjával elköltözött régi otthonukból, magányában a könyveihez fordult és elkezdett írni. Így született meg a mára világhíres énmárka, Rupi Kaur.

Amiről ír: önszeretet, szexualitás, női összetartás, az élet vesztes pillanatai

Inspiráció tőle: “I want to honeymoon myself” (Nászútra akarok menni saját magammal)

CLEO WADE

 

 

Története: A new yorki Insta-költő lány talán a legsikeresebb a top listából. Olyan márkákkal dolgozott már együtt, mint a Gucci vagy Nike. Sokan csak a fiatal Oprahnak hívják a médiában. Az idei évben megjelent saját könyve is, a Heart Talk.

Amiről ír: pozitivizmus, önszeretet, önkifejezés

Inspiráció tőle: “You are in bloom. Did you know that? You are in bloom in your whole life. Did you know that too?” (Virágzásban vagy. Tudtad? Virágzásban egész életeden át. Ezt is tudtad?)

 

YUNG PUEBLO

 

 

Története: Diego Perez egy 10 napos Vipassana meditációs kurzus után kezdett verseket írni. A spiritualitás, önfejlesztés iránt érdeklődők annyira megszerették a tartalmát, hogy mára 166 ezer követője és egy megjelent könyve (Inward) is van Diegonak.

Amiről ír: Béke és átalakulás az életben, bánat és szomorúság más szemlélettel, gyógyulás

Inspiráció tőle: “I cannot make you happy but I can commit to support you in the creation of your own happiness” (Nem tehetlek boldoggá, de elkötelezhetem magam, hogy támogatlak a saját boldogságod megteremtésében)

ALEXANDRA ELLE

 

 

Története: A washingtoni Alex 2 szuper édes gyerek anyukája, a The Hey Girl podcast vezetője és az önszeretet elkötelezett támogatója. Mára 417 ezren követik mindennapi inspirációit és biztosan rengetegen írják tele az ő általa létrehozott Grow in Gratitude naplójukat nap mint nap.

Amiről ír: szeresd önmagad, hogy másokat szerethess; a küzdelmek szépsége; megerősítések

Inspiráció tőle: “I can’t be everything to everyone else if I am nothing to myself” (Nem lehetek mindenkinek a mindenem, ha önmagamnak semmi vagyok)

 

LAURA MCKOWEN

 

 

Története: A bostoni anyuka a józanság felé vezető úton kezdett el megosztani apró igazságokat. Mára több mint 28 ezer követőnek beszél fényesebb életről, önerőről és alkoholizmusról nyíltan, szeretetteljesen.Amiről ír: bátorság fájdalmas helyzetekben is, élet a nehézségek után, gyógyulás, kapcsolatok

Inspiráció tőle: “The conditions will never be perfect” (A feltételek soha nem lesznek tökéletesek)

 

Előző bejegyzés Következő bejegyzés