Boldogan a munkahelyen - nem elérhetetlen dolog többé!

április 18, 2018

Életünk nagy részét a munkahelyen töltjük. Órákon át fontos döntéseket kell hoznunk, kapcsolatot teremtünk, feladatokat oldunk meg. Akad olyan pillanat, mikor a számunkra nehéz embereket kell helyesen kezelnünk vagy egy követelőző ügyfél igényeit kell kiszolgálnunk. Akármennyire is szereted a munkádat, néha megélhetsz a munkahelyeden nehéz helyzeteket. Ha már ennyi időt töltesz vele, legyen igazán könnyed és jó dolog a munkád az életedben! Ha a munkahelyen boldog vagy, életed többi részén is boldogabbá válsz majd. Akár vannak most épp stresszes helyzeteid az irodában, akár csak egy újabb látásmódra vágysz a mindennapokban, megosztok veled 3 bolondbiztos tippet ahhoz, hogyan legyél még boldogabb a munkahelyeden.  

1. Fókuszálj a jó dolgokra!

Nagyon könnyen észreveszi az ember, hogy mi a rossz vagy mi a nehézség a munkahelyén. “Ki nem állhatom az egyik kollégámat!” “Nem tudom megcsinálni.” “Miért itt van az irodánk? Annyira utálom ezt a helyet!” Mennyire gyakran hallhatjuk egyik kollégánktól vagy esetleg önmagunktól a negatív kommenteket, amibe igen könnyen belesüppedhetünk.

Figyelj azokra a dolgokra inkább, amik szórakoztatnak és emelnek téged! Minél több energiát fektetsz a jó dolgokba, annál jobb leszel te is. Amikor a jó dolgokra figyelsz, az emberek is több időt szeretnének majd veled tölteni. Amint a cool dolgokra figyelsz, az életed is ebbe az irányba fog változni. Ha te jól érzed magad, az embereknek is jobb kedve lesz körülötted.

2. Megbocsátás. Igen, a munkahelyen, méghozzá önmagadnak!

Vannak napok, amikor semmi sem jön össze. Összeszólalkozol valakivel, kapsz egy elégedetlen emailt az ügyfeledtől vagy csak egyszerűen fáradt vagy. Horgonyozd le magad megbocsátással. Amikor megbocsátasz magadnak, megteremted a lehetőséget, hogy újrakezd a helyzetet. Amint megteszed, mintha a frissítés gombot nyomnád meg magadon, felszabadulsz a nehéz helyzet kötöttségeitől, ezt pedig az emberek is észre fogják venni, meglátod!

3. Mondj szép dolgokat magadnak!

Elménk trükkösen működik. Napunk 90%-ban negatív gondolatokkal van elfoglalva. Miért történt ez, miért történt az? Hogyan lehetne ezt megoldani? Miért mondta ezt? A magunkkal folytatott belső párbeszédünk, különösen a munkahelyen, sokszor lehet félelmetes is akár számunkra. Adj magadnak egy pillanatot, hogy szemlélője légy gondolataidnak. Amint rajtakapod magad, hogy negatívan beszélsz magadról, kapcsolj át pozitív üzemmódra. Amint átkapcsolsz, jobban is fogod érezni magadat! Amint jobban érzed magad, jobban is fogsz teljesíteni!

Előző bejegyzés Következő bejegyzés